Qeveria italiane vendos rregulla te reja/ Green pass e detyrueshme për udhëtime dhe aktivitete tregtare: gjoba të larta për shkelësit

1410
0

Green pass do të lëshohet vetëm pas dy dozave të vak sinës dhe do të kërkohet nëse shkoni me pushime, dhe më gjerë. Ekzistojnë gjithashtu dënime për shkelësit: pesë ditë mbyllje për menaxherët e lokaleve dhe 400 euro për klientët pa Green pass transmeton shqiptari.net.

Këto janë masat e parashikuara nga drafti i fundit i dekretit Covid, i cili duhet të miratohet në fund të korrikut. Certifikata e vak sinimit gjithashtu do të bëhet e detyrueshme për hipjen në trena dhe aeroplanë, si dhe për hyrjen në kinema, palestra, pishina dhe qendra tregtare. Restorantet për momentin do të përjashtohen nga masa.

Dekreti do të përmbajë gjithashtu parametrat e rinj për brezat me ngjyra të Rajoneve. Sipas Ministrit Speranza, “numri i shtrimeve në spital në repartet e kujdesit intensiv dhe spitalet do të peshojë më shumë”. Ekzekutivi gjithashtu duket i orientuar drejt një zgjatje të gjendjes së jashtëzakonshme nga tre në gjashtë muaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.