Itali/ Dekreti i ri. A do te ndryshoje ora policore (coprifuoco) në 23:00

356
0
A view of via del Corso empty during the curfew to face the second wave of the Covid-19 Coronavirus pandemic, in Rome, Italy, 8 November 2020. ANSA/GIUSEPPE LAMI

Dekreti i ri Covid, i vlefshëm nga 26 Prill – 31 Korrik, pritet aprovimi në Këshillin e Ministrave, megjithëse nuk u mblodh deri në mbrëmjen e djeshme.

Nga 26 Prill, zonat e verdha do të kthehen, shumë do të kthehen në shkollë dhe do të jenë në gjendje të rinisin shumë aktivitete në natyrë, por nuk do të jetë një “e lirë per te gjithë” dhe qeveria duhet të mbajë shtetrrethimin në 22, edhe nëse presidenti i FVG dhe Konferenca e Regioni propouan për ta zhvendosur atë në orën 23.

Konferenca e Rajoneve propozon, një masë absolutisht të përgjegjshme, zgjatjen e një ore, deri në oren 23, për të lejuar që aktivitetet, brenda kufijve të rregullave, të kenë një minimum pushimi.

Këshilli i Ministrave do të mblidhet sot dhe ora e ndalimit është në orën 10, siç vendoset nga dhoma e kontrollit të Premten e kaluar, i tha Ministri i Politikave Bujqësore dhe Ushqimit Stefano Patuanelli Studio 24 në RaiNews.

Gjithashtu ministri Gelmini konfirmoi. ” Tek të gjithë ne ekziston vullneti për ta kapërcyer atë, por duhet gradualitet për të mos lejuar rifillimin e virusit. Ne propozuam 10 të mbrëmjes sepse dëgjuam CTS.