Itali/ Dekret i ri covid, të gjitha rregullat në fuqi tani

436
0

Dekreti i ri që ka hyrë në fuqi mban vijën e ashpër të kërkuar nga shkencëtarët për të kufizuar lëvizjen e njerëzve dhe kështu të përpiqen të kufizojnë ngjitjet e kovidit. Pikërisht për këtë arsye u vendos që të zgjatet ndalimi i udhëtimit midis rajoneve për 30 ditë të tjera dhe të ndalohen vizitat te të afërmit dhe miqtë në zonat e kuqe.
Dekreti i ri covid, lëvizjet midis rajoneve të ndaluara deri në 27 Mars

Dekreti i ri i covid ka zgjatur ndalimin e udhëtimit midis rajoneve për 30 ditë të tjera, kështu që deri më 27 mars. Natyrisht, mbetet e lejueshme të kalojmë kufijtë në rast të nevojave të provuara të punës, nevojave dhe shëndetit. Për ta bërë këtë, megjithatë, do të jetë e nevojshme të kryhet vetë-certifikimi që justifikon lëvizjen. Rregulloret specifikojnë gjithashtu që vërtetësia e vetë-certifikimeve “do t’i nënshtrohet kontrolleve të mëvonshme dhe pavërtetësia e asaj që është deklaruar përbën një krim”. Ekzekutivi i kryesuar nga Mario Draghi gjithashtu theksoi se “arsyetimi i arsyes së punës mund të provohet gjithashtu duke treguar dokumentacionin adekuat të siguruar nga punëdhënësi (shënja ose të ngjashme) të përshtatshme për të demonstruar gjendjen e deklaruar”.

Për sa i përket arsyeve shëndetësore, është e nevojshme që vetë-certifikimit t’i bashkëngjitet dokumentacioni që vërteton nevojën e largimit nga rajoni i vendbanimit. Arsyet për urgjencë mund të përfshijnë gjithashtu ndihmë për njerëz jo të vetëmjaftueshëm. Sidoqoftë, “nevoja për të ofruar ndihmë nuk mund të justifikojë lëvizjen e më shumë se një të afërmi të rritur, të shoqëruar ndoshta nga të mitur ose persona me aftësi të kufizuara të cilët ai zakonisht tashmë ndjek”. Më në fund, ekziston çështja e prindërve të ndarë. Dekreti i ri i kovidit deklaron se lodhja lejohet të bashkohet me fëmijë të mitur me prindin tjetër ose kujdestarin ose t’i sjellë me vete. Sidoqoftë, udhëtimet “duhet të bëhen duke zgjedhur rrugën më të shkurtër dhe në përputhje me të gjitha kërkesat shëndetësore”. Së fundmi, ata duhet të jenë në përputhje me procedurat e vendosura nga gjyqtari me dispozitat e ndarjes, divorcit ose siç është rënë dakord midis prindërve “.
dekret i ri covid

Me dekretin e ri të kovidit, leja për të vizituar miqtë dhe të afërmit në një shtëpi tjetër nga ajo e vendbanimit të dikujt në zonat e kuqe ka rënë. Mbetet, megjithatë, në rajone, komuna dhe provinca në brezin portokalli dhe të verdhë. Padyshim, brenda kufijve të shtetrrethimit të vendosur nga ora 10:00 deri në 5 të mëngjesit. Sa i përket komunave të vogla në zonën portokalli, lejohet gjithashtu të lëvizin në komunat fqinje, për sa kohë që “brenda 30 kilometrave”. Për më tepër, në të gjitha brezat e ngjyrave, mbetet detyrimi për të hyrë në të njëjtën makinë me maksimum tre persona që nuk jetojnë së bashku, pa zënë vendin pranë shoferit dhe gjithmonë të veshur me maskë. Sidoqoftë, kjo nuk vlen për familjet.

Më në fund, sipas dekretit të ri të kovidit, lejohet gjithmonë të shkosh në shtëpi të dyta. Edhe nëse janë në një zonë të kuqe ose jashtë rajonit të banimit. Në këtë rast, megjithatë, vetëm një familje mund të shkojë atje. Shtëpia e destinacionit, pra, nuk duhet të banohet nga njerëz që nuk i përkasin asaj. Në shtëpitë e dyta që ndodhen në brezin e verdhë, duhet të mbahet mend, vlen edhe rregulli i vizitave te miqtë dhe të afërmit. Kështu që ju mund të shkoni me dy persona, duke përjashtuar fëmijët nën 14 vjeç dhe personat jo të vetëmjaftueshëm, edhe nëse shtëpia është e banuar. Arlyshtë e qartë, megjithatë, ne nuk mund të ndalemi për të fjetur dhe duhet të respektojmë shtetrrethimin. Nëse është një shtëpi me qira, atëherë, ju duhet të jeni në gjendje të provoni se kontrata ishte mbyllur para 14 Janarit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.