Itali/ Covid, qeveria vendos për Green pass për shkollën dhe transportin

393
0

Për të parandaluar rritjen e infeksioneve koronavirus, qeveria po studion masat për shkollën dhe transportin. Në tryezë ekziston hipoteza e prezantimit të Green pass (i cili nga 6 gushti do të jetë i detyrueshëm për restorantet e brendshme, palestrat dhe më shumë) edhe për transportin në distanca të gjata (trena, aeroplanë dhe anije). Mbetet pyetja se kur: tashmë në gusht apo duke filluar nga shtatori? Për më tepër, çdo detyrim i vak sinës për mësuesit po vlerësohet.

Certifikatë e gjelbër edhe për transport në distanca të gjata?

Duke pasur parasysh kthimin në shkollë në shtator, Plani i Shkollës do t’i paraqitet Rajoneve të Mërkurën dhe në të njëjtën ditë mund të parashikohet dhe një Cdm e cila do të mbulojë, përveç shqyrtimit të dokumentit të Ministrise se Arsimit, gjithashtu dispozita të tjera mbi Green pass , siç është futja – por ende nuk ka siguri në lidhje me datën e hyrjes në fuqi të masës – të detyrimit të certifikatës së gjelbër edhe për transportin në distanca të gjata.

Ketu mund te lexoni si dhe ku mund te merrni Green Pass

Për transportin lokal, vlerësohet shtimi i udhetimeve

Në çdo rast, certifikata jeshile nuk do të jetë e nevojshme për transportin publik lokal, por rajoneve u është kërkuar një plan i detajuar për përmirësimin e transportit publik: qëllimi është të rritet numri i udhëtimeve, duke pasur parasysh që 80% e kapacitetit nuk është e mjaftueshme.për të siguruar distancën në metro dhe autobusë./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.