Itali/ Assegno unico 2021, nga korriku deri në 217 euro për secilin fëmijë..

545
0

Këshilli i Ministrave miratoi dekretin “ponte” që rregullon ‘l’assegno unico’ në 2021, për familjet që nuk kanë të drejtë për ndihma të tjera sot. Mësohet nga burime qeveritare, ndërsa CDM është ende në proces.

Masa, me iniciativën e Ministres Elena Bonetti, do të fillojë për familjet që sot nuk kanë mundësi të mbështetjes, nga të vetëpunësuarit dhe të papunët, për të shtrirë më pas ndihmën për të gjithë në 2022.

Nga një minimum prej 30 € në një maksimum prej 217.8 € në muaj për secilin fëmijë transmeton shqiptari.net.

Eshtë masa ‘ponte’ për ‘assegno unico’, e vlefshme nga korriku deri në dhjetor 2021 për ata që nuk kanë tashmë shtesa familjare. Sipas një drafti, ‘nucleo’ deri në 50 mijë euro të Isee do të kenë të drejtë për të.

Familjet me Isee deri në 7,000 € do të kenë 217,8 € për fëmijë nëse kanë të paktën 3 fëmijë. Janë dhënë 50 euro më shumë për secilin fëmijë me aftësi të kufizuara. Ata që paguajnë taksa në Itali dhe kanë qëndruar këtu për të paktën 2 vjet mund të hyjnë në të: Qytetarët italianë dhe të BE-së dhe mbajtësit e lejeve të qëndrimit për punë ose arsye kërkimore pranohen të paktën çdo gjashtë muaj.

Me shtesën e vetme të destinuar tani vetëm për punëtorët e vetëpunësuar dhe të papunë, ka gjithashtu një rritje në shtesat familjare për të punësuarit. Kjo parashikohet nga arti. 5 të dekretit ‘ponte’ të miratuar nga këshilli i ministrave. Ndërsa prisni që ndihma e vetme të hyjë në fuqi nga 1 janari 2022 edhe për punonjësit, “dekreti i urës” parashikon një rritje të shtesave familjare me 35.7 euro për fëmijë në muaj për familje deri në 2 fëmijë, për familjet familjarë së paku tre fëmijë, shumat janë rritur me 55 euro për secilin fëmijë. Kjo rritje do të prekë afërsisht 4 milion familje.

“Për të mbështetur familjet dhe normën e lindjeve, nevojiten mjete konkrete siç është l’assegno unico për fëmijët, e cila do të jetë një realitet nga korriku. Ne sapo kemi përfunduar Cdm, ku kemi miratuar dekretin e urës, me vlerë rreth tre miliardë euro. Një reformë që do të lërë gjurmë, e cila mbështet rritjen dhe rifillimin e familjeve tona. Një rezultat tjetër i marrë, ne vazhdojmë të punojmë për të sjellë në shtëpi masa gjithnjë e më të dobishme për qytetarët “. Ministri Luigi Di Maio e shkruan atë në Facebook.

“Kontrolli i vetëm do të jetë një mbështetje konkrete edhe për të vetë-punësuarit, partita IVA, dhe padyshim për punonjësit. Le të hedhim baza të forta dhe të ndërtojmë Italinë e së ardhmes tulle mbi tulle: një vend me më shumë mundësi. Të punojmë muajt e fundit, le të flasim për faktet “, shton kreu i Farnesina.

“Ndihma e vetme për fëmijët arrin nga 1 korriku: u vendos nga Këshilli i Ministrave. Në këtë fazë të parë do të prekë të vetëpunësuarit dhe të papunët, të cilët për momentin nuk marrin asnjë ndihmë familjare. Ne duam të japim ndihmë konkrete menjëherë. për të pasiguruarit, për ata që kanë vuajtur shumicën e vështirësive për shkak të pandemisë. Ky është një përshpejtim i rëndësishëm që qeveria ka dashur me forcë t’i japë një mase strategjike që do të jetë një realitet për të gjithë duke filluar nga janari 2022

Familjet ata duhet të mbështeten me vendosmëri: pas PBB-së ne gjithashtu duhet të kthehemi në rritjen e nivelit të lindjeve. Italia duhet të kthehet në një vend që beson në të ardhmen, dhe fëmijët janë projeksioni pozitiv që secili prej nesh ka ndaj nesër “. Kjo u deklarua në një shënim nga Mariastella Gelmini./shqiptari.net/