I përdorim çdo ditë, Ja kur janë shpikur këto objekte

3151
0

Gjilpërë kapse – Walter Hunt shpikësi ne 1849

Mikrovala e parë peshonte 740 kg dhe ishte 2 metra. U shpik ne vitin 1945

Termometri 1612

Philo Farnsworth i erdhi idea e televizorit kur ishte akoma ne gjimnaz ne vitin 1927

Zinxhiri u shpik ne 1893 emri origjinal ishte Clasp Locker

Ora e parë moderne u shpik nga gjermani Peter Henlein ne 1915

Rripi i sigurimit me tre kapje u shpik I959 nga nje inxhinier qe punonte tek Volvo

Pipezat e perkulshme ne 1937

Llampat u perdoren per here te pare ne nje dyqan te New Yorkut ne 1879

Stilolapsi me sfere ne vitin 1938

Cotton-fioc ne 1920

1910 ishte viti kur u perdoren per here te pare nga marina amerikane