Hodhën dy fëmijët nga kati i 15 se i prishën jetën, Kina me dorë të ashpër, ekzekuton çiftin vrasës

2622
0

Kina ka ekzekutuar një çift që hodhi për vdekje dy fëmijë nga dritarja e një ndërtese. Zhang Bo – babai i fëmijëve – dhe Ye Chengchen u shpallën fajtorë për vrasjen e vajzës dyvjeçare dhe djalit një vjeç në vitin 2020.

Zhang kishte filluar një lidhje me Ye dhe më vonë u divorcua nga gruaja e tij dhe filloi të komplotonte për të vrarë fëmijët e tij, raportoi BBC.

Gjykata e Lartë e Kinës i kishte quajtur motivet e çiftit “jashtëzakonisht dashakeqe”, duke theksuar “metodat e tyre mizore”. Nuk është e qartë se si u krye ekzekutimi, megjithëse dënimet me vdekje në Kinë kryhen kryesisht me injeksion vdekjeprurës ose pushkatim

Pasi Zhang u divorcua nga gruaja e tij në shkurt 2020, Ye i shihte dy fëmijët si “pengesë që ajo të martohej me Zhangun dhe barrë për jetën e tyre të ardhshme së bashku”.

Ye e kërcënoi në mënyrë të vazhdueshme Zhangun për të kryer vrasjet, të cilat ata komplotuan t’i organizonin si një rënie aksidentale, u tha në gjykatë. Më 2 nëntor 2020, Zhang hodhi fëmijët e tij nga dritarja e banesës nga kati i 15-të.