Historinë e shqiptarit në Itali po e lexon e gjithë bota, është i burgosur por punon kamerier në restorantin e njohur…

615
0

Kjo histori po bën xhiron e botës.

Në Milano të Italisë shumë vetë shkojnë në restorantin e njohur “In Galera”, ku të burgosurit punojnë me kuzhinierët.

Mes tyre është edhe Elsoni, një shqiptar i cili ka gjetur “lirinë” brena hekurave të burgut. Shumica e dyerve janë të hapura dhe prej 2 vitesh Elsoni po shijon hapësirën e tij të lirisë brenda burgut.

 

yukmui

 

Të punësuarit në këtë restorant marrin 1 mijë deri në 1 mijë e 500 euro.

Elsoni ka treguar në reportazhin e Deutsche Welle se i mungon vetëm familja.

Por me punën që kryhen, ndihet i dobishëm, se po bën diçka për t’i ardhur në ndihmë familjes së tij.

uy7uti

Gjithashtu menaxherja e këtij restoranti i cili pëlqehet shumë për nismën e tij tregon: Duam t’i themi shoqërisë atje jashtë se këtë herë do vini te ne, në burg. Rehatohuni dhe shikoni vetë sa njerëzisht veprohet këtu e çfarë jemi në gjendje të ofrojmë