Hapja e Greqise per turistet/ Publikohen masat qe do te merren ndaj Shqipërisë

335
0

Ministri grek i Shëndetësisë Vasilis Kikilias dhe Ministri i Turizimit Haris Theocharis, kanë prezantuar së fundmi masat që do të merren për hapjen e Greqisë për turistët.

Masat për Shqipërinë: Nga data 15 Qershor deri në 30 Qershor lejohen fluturime për Shqipërinë vetëm për essential travel (udhëtime të domosdoshme), fluturimet tjera janë të ndaluara.

Nga data 15-30 Qershor, kufijtë tokësorë nga Shqipëria janë të mbyllur.

Me datë 1 Korrik hiqen të gjitha kufizimet me Shqipërinë.

Të gjithë turistët do i nënshtrohen testit të Koronavirusit dhe 14 ditë karantinë në rast të një rezultati pozitiv.

Plani i plotë:

“Për mbërritjet e fluturimeve ndërkombëtare nga 15 deri 30 qershor do të respektohen udhëzimet e BE për ndalimet e non-essential travel nga vendet jashtë BE-së.

Aeroporti ndërkombëtar Eleftherios Venizelos në Athinë

•Hiqet ndalimi i fluturimeve nga Italia, Spanja dhe Holanda;

•Lejohen fluturime për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut vetëm për essential travel;

•Vijon ndalimi për Britaninë e Madhe dhe Turqinë

Aeroporti i Selanikut

•Lejohen të gjitha fluturimet;

•Vijon ndalimi i ndalimit të fluturimeve nga Italia, Spanja, Holanda, Britania e Madhe, Turqia,
Shqipëria, Maqedonia e Veriut. 

MBËRRITJET DETARE PËR PERIUDHËN 15/6-30/6

•Ndalohet lundrimi i anijeve nga jashtë në portet greke;

•Lejohet vetëm për varkat rekreative me ekuipazhin.

MBËRRITJET TOKËSORE 15/6-30/6

Kufij tokësorë të mbyllur nga Turqia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut (përveç udhëtimeve
absolutisht të domosdoshme të punës); Hapur me Bullgarinë.

MBËRRITJET nga 1 KORRIKU FLUTURIMET NDËRKOMBËTARE

•Mbërritje në të gjitha aeroportet në vend;

•Koordinim me propozimin e BE për listën e vendeve të treta me të cilat do të vazhdojnë kufizimet.

MBËRRITJET nga 1 KORRIKU MBËRRITJE TOKËSORE

•Heqja e kufizimeve nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut;

•Rishqyrtim deri në 30/6 për Turqinë.

MBËRRITJET DETARE NGA 1 KORRIKU

•Lejohet lundrimi i anijeve nga jashtë për në portet greke.

MASAT E KONTROLLIT PARANDALUES MBËRRITJET 15/6-30/6 ATHINË & SELANIK

•Nga aeroportet jashtë listës së EASA:

•Teste me marrjen e mostrave;

•Rekomandim për vetë-izolim në hotelin e qëndrimit të udhëtarëve deri në publikimin e rezultatit të

testit;

•14 DITË KARANTINË në rast të një rezultati POSITIV/hotel karantine

Nga Italia, Spanja, Holanda dhe aeroportet brenda listës së EASA:

• Test për të gjithë;

• Vetë-izolim 1 ditor në një hotel me zgjedhje të udhëtarit (Athinë ose Selanik) deri në publikimin e rezultatit të testit;

• 14 DITË KARANTINË në rast rezultati POZITIV të testit/hotel karantine (vlen edhe për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut) 

MBËRRITJET NGA 1 KORRIKU

Për të gjitha vendet e origjinës

•Të gjithë udhëtarët drejt Greqisë do të plotësojnë gjatë mbërritjes (ose para nisjes së udhëtimit) një formular elektronik specifik PLF (Passenger load factor) me detajet e kontaktit të tyre në Greqi

•Teste me marrjen e mostrave;

•14 DITË KARANTINË në rast rezultati POZITIV të testit/hotel karantine

HOTELE KARANTINE

•Hotele karantine në kryeqytetet e qarqeve dhe në të gjitha ishujt”.

Burimi: “Tema”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.