Greqia hap kufijte por ve kushte per italianet: teste dhe karantinë për ata që vijnë nga veriu, reagon Italia

332
0

Përgjigja nga Veneto dhe Emilia-Romagna zgjat: “Ne nuk jemi të rrënuar, ata nuk do të na shohin më si turistë”. Dhe Ministri Speranza gjithashtu përmbahet kufizimeve

Vendimi i Greqisë – Që nga 15 qershori, fluturimet ndërkombëtare do të lejohen në aeroportet greke të Athinës dhe Selanikut, por nëse avioni vjen nga një prej zonave “me rrezik të lartë” të identifikuar nga Agjensia Evropiane e Sigurisë së Aviacionit (e cila për Italia janë Emilia-Romagna, Lombardia, Piemonte, Veneto) pasagjerët do të testohen pas mbërritjes. Nëse është negativ, pasagjeri do të shkojë në izolim për shtatë ditë. Nëse eshte pozitiv, karantina do të jetë 14 ditë.

Reagimet nga Italia: “Ne nuk e pranojmë të konsiderohemi infektues ” – Grekët “nuk janë të informuar mirë për gjendjen tonë shëndetësore dhe ne nuk pranojmë të konsiderohemi infektues”. Kështu që këshilltari rajonal për turizëm i Emilia-Romagna, Andrea Corsini, komenton për rihapjen e Greqisë kur të vijnë italianët, por me prova për banorët në disa rajone, përfshirë Emilia-Romagna. “Nëse për të shkuar në Greqi këto janë rregulla – shton ai – është një nxitje për të kaluar pushimet e plazheve në Itali dhe bregdeti ynë ka qenë destinacioni më i popullarizuar i verës për italianët për pesë vjet”.

Përgjigja e Luca Zaia, president i rajonit Veneto, më parë kishte qenë të të njëjtit mendim dhe i ashpër. “Të mendoj se djepi i kulturës së antikitetit ishte zvogëluar në bërjen e dekreteve për të përjashtuar Veneton, unë e gjykoj si halucinuese,” iu përgjigj guvernatori për kufizimet Greke. “Ata më pyesin se çfarë mendojnë operatorët turistikë grekë – shton ai – sepse është e qartë që ata nuk na shohin më. Ne nuk jemi të rrënuar, gjithashtu na mungon respekti. Greqia duhet të heqë rajonin tonë nga ndalimi, ai nuk ekziston. , Greqia është në Evropë (por le ta lëmë vetëm, sepse ne nuk e dimë se çfarë është Evropa …), por është gjithashtu pjesë e Shengenit “, përfundoi ai.

Përgjigja e ministrit Speranza – “Qëndrimet ndëshkuese nga vendet e tjera evropiane nuk janë të justifikuara. Situata jonë është më e lartë se mesatarja e vendeve evropiane”, tha Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza, i ftuar i Lucia Annunziata në “. Në gjysmë ore më shumë ”në Rai3.

“Italia është shumë më e mirë sesa në javët e kaluara. Ne patëm një fazë të vështirë,” tha ministri, “vendi i parë që goditi (pas Kinës, ed.). Ne duhej të merrnim vendime shumë të vështira, të cilat ndiqeshin nga vendet e tjera. tejkalimi i fazës më të vështirë por faza 2 është një fazë e bashkëjetesës me virusin ”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.