Gjest fisnik/ Dhuron 200 mijë euro për të varfërit e qytetit pas ndarjes nga jeta

294
0

Nuk është një rekord në qytet, sepse në vitin 2011 dentisti Giulio Ferrero dhuroi plot 10 milion euro. Por në ditët kur Italia u zhyt përsëri në makthin e koronavirusit, lajmi për një trashëgimi 200,000 euro i destinuar ekskluzivisht për njerëzit më në nevojë në Kuneo është mjaft i mirë. Protagoniste e këtij akti me zemërgjerësi të madhe është një grua e moshuar vendase, identiteti i së cilës nuk është zbuluar nga komuna.

Gruaja, një pensioniste, nderroi jete 25 marsin e kaluar gjate karantines por tashmë shtatë vjet më parë ajo kishte vendosur që vdekja e saj jo vetëm që të ishte një moment trishtimi, por edhe një mundësi për shpresë dhe ndihme për të varfërit e qytetit të saj Pra, në testamentin e saj ai kishte shkruar bardh e zi se donte të dhuronte të gjitha pasuritë e saj për të varfërit.

Pas shtatë muajsh – Synimet e saj fisnike u bënë publike vetëm në 23 Tetor, kur Komuna pranoi zyrtarisht testamentin pasi të përfundonin të gjitha dokumentet. Siç thuhet në aktin e botuar në regjistrin pretorian komunal, “burimet financiare do të lidhen me financimin e shpenzimeve për subvencione, ndihma dhe projekte aktiviteti në favor të njerëzve të varfër që banojnë në territorin e Komunës së Cuneo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.