Genova, 91-vjeçarja u lë trashëgim 5 milion euro të varfërve

399
0

Një dentiste në pension nga Genova, Angela Torelli, e cila ndërroi jetë në moshën 91 vjeç 12 Marsin e kaluar, la gati 5 milion euro për bamirësi: rreth 2.5 milion për Lega del Filo d’Oro, 1.5 milion për Genoeset në nevojë, të ndihmuar nga motrat e kongregacionit të Motrave të Vogla të të Varfërve dhe një shtëpi në Dolomitë në Shoqatën Italiane të Kërkimit të Kancerit. Il Secolo XIX e tregon atë. Familjarët e kunatit të saj që ishin përpjekur ta vendosnin nën kujdestari u përjashtuan nga testamenti.

Familjarët u trashëguan, por burrit … – “Unë rrëfej se nuk mund të fal zullumin që të afërmit e kunatit tim kanë bërë ndaj meje dhe burrit tim dhe shpresoj që Zoti i Mirë, faljen e të cilit i kërkoj tani më, nuk do të më dënojë për këtë “, shkruajti 91-vjeçari në testamentin e hartuar nga noteri Piero Fracassi dhe ia besoi, për ekzekutimin, avokatit Simone Costa.

Një shtëpi në Prato Nevoso shkoi tek burri i dentistites. Ndërsa 20 mijë euro secila u ndanë për çupën dhe administratorin që u kujdes për administrimin e pronave të familjes.

Precedenti – Në shkurt, gjithashtu në Genova, trashëgimia e një ish-profesoreje të italishtes me origjinë fisnike, Marisa Cavanna, e cila nderroi jete në moshën 96 vjeç, la rreth 25 milion për bamirësi për shoqata të ndryshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.