Fshati zviceran kerkon nje mësues, ofron apartament dhe makinë falas

693
0

Një fshat në Zvicër po lufton për të gjetur një mësues, pavarësisht ofertës bujare të një apartamenti falas dhe një makinë.

5 fëmijë midis moshës 10 dhe 8 janë duke kërkuar që aplikantët të paraqiten përpara, ose ata do të përballen me një udhëtim të gjatë me autobus për në një shkollë tjetër.

Mësuesi i mëparshëm në shkollën e fshatit Simplon, në kantonin Valais, po del në pension pas 39 vjetësh, shkruajnë mediat zvicerane.

Kryetari i Bashkisë, Sebastian Arnold, thotë se ka pasur vetëm 7 aplikime – por asnjë nuk është i kualifikuar siç duhet ose nuk mund të fillojë shpejt.

Prindërit kanë filluar një fushatë PR me shpresën se dikush do të tundohet të shkojë në fshat.

Një nënë thotë se nëse fëmijët e saj duhet të shkojnë në një shkollë tjetër, ata do të ngriheshin shumë herët dhe do të jenë vonë në shtëpi – që do të thotë se do të luftojnë për të bërë detyrat e shtëpisë.