Frika nga protesta? Ministrja Ibrahimaj ben njoftimin e rendesishem per uljen e çmimit të naftes: Sot morëm vendimin e fundit..

907
0

Ministrja e Ekonomisë Delina Ibrahimaj ka njoftuar pak më parë uljen e çmimit të karburanteve. Ajo është shprehur drejtpërdrejt për mediat teksa ishte në një konferencë të përmuajshme, duke treguar dhe çmimet e reja.

“Sot morëm vendimin e fundit. Gazoil u ul me 6 lekë. Benzina u ul me 7 lekë. Ndërsa gazi u ul me 2 lekë për konsumator”, u shpreh Ibrahimaj, duke shtuar “Marzhet bruto të fitimit të kompanive, këtë vit që nga momenti i krijimit të bordit kanë qenë 5-6% ndërsa vitin e kaluar 15-16%.”

Sipas çmimeve që deklaroi ministrja live, krahasuar me ato të dy ditëve më parë:

  • Nafta ishte 249 lekë – Bëhet 243 lekë
  • Benzina ishte 242 lekë – Bëhet 235 lekë
  • Gazi ishte 83 lekë – Bëhet 81 lekë

“E kemi deklaruar që në ditën e parë se bordet nuk janë politika e dëshiruara nga Qeveria apo ministritë. Ne jemi detyruar të hymë në këtë regjim që të evitojmë apo eliminojmë rritjet tekulative të rritjes së çmimeve. Nuk ka asnjë të dhënë që borden kanë marrë vendime ndryshe nga ecuria në bursë.

Ne marrim të dhënat në bursë për një ditë më parë sesa mbledhja e bordit. Në kushtet e lëvrimit, duhet pasur kujdes kur i referohemi bursës dhe Bordit. Se ka shumë nënprodukte. Në asnjë rast nuk ka qenë e ndryshme nga ecuria e bursës”, vijoi ministrja Delina Ibrahimaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.