Franca dhe Gjermania marrin vendimin, kthejnë me qindra shqiptarë, mes tyre shume fëmijë, ja arsyeja

935
0

219 shqiptarëve në Francë te cilet kishin aplikuar si azilantë te cileve u kishte skaduar viza 3-mujore, janë kthyer përsëri në Shqipëri sipas autoritetet francezeve  mëngjesin e së martës të 28 korrikut.

110 ishte numri i personave të cilëve u kthyen nga Metz pasi u kishte skaduar viza 3 mujore.

109 persona të tjerë u dëguan nga Lyon i Francës pasi kërkesat e tyre u refuzuan nga Qendra Franceze e Azilit. Midis shqiptarëve të riatdhesuar, ka edhe familjarë me fëmije.

Ndërkohë, 19 shqiptarë janë riatdhesuar këtë javë nga Gjermania për të njëjtat arsye.

Ministria e Brendshme shqiptare u bëri me dije qytetarëve shqiptarë se kërkesat e tyre për azil nuk mund të pranohen nga asnjë vend i BE pasi Shqipëria kategorizohet si një shtet ”i sigurt”.

Ndërkohë qe Policia e Shtetit thotë se riatdhesimet ishin vullnetare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.