Fëmija 3 muajsh verbohet në njërin sy pasi një mik i familjes bëri këtë gabim të pakujdesshëm me të

819
0

Këto ditë, shumë smartphones janë të pajisura me një LED të bardhë të vogël të ndritshme e cila gjithashtu funksionon si një elektrik dore për kamerën kur ndriçimi natyror është i pamjaftueshëm kur merr një fotografi.

Megjithatë, jo të gjithë janë tifoz i kësaj karakteristike, pasi flashi verbues, shpesh i fortë e lë shumicën e njerëzve ‘të verbër’ për disa milisekonda. Edhe pse drita nga një elektrik dore standarde nuk mund të shkaktojë dëme në sy, megjithatë, kjo është seriozisht e dëmshme për sytë e foshnjave.

Sipas një raporti të People’s Daily Online, një foshnjë është lënë i verbër në njërin sy, pasi flashi i fortë dëmtoi syrin.
Ngjarja fatkeqe thuhet të ketë ndodhur pasi një mik i familjes harroi të fikte flashin duke marrë një pamje të ngushtë të tij

Prindërit e foshnjës vunë re se nuk kishte diçka të gabuar me sytë e tij shumë shpejt pas nxjerrjes së fotografisë.

Për shkak të blicit të fortë, mjekët thanë se fëmija vuajti nga një vizion i reduktuar në syrin e majtë dhe verbërinë në syrin e tij të djathtë nga blicet e kamerës që u mbajt afër tek fëmija tre muajsh.

Rruga thuhet se ka shkaktuar dëme të përhershme tek pjesa e syrit ku rrezet hyrëse të dritës janë të fokusuara.

Për fëmijët e vegjël dhe foshnjat, macula e tyre nuk janë plotësisht të zhvilluara derisa të kenë katër vjet, prandaj pse janë shumë të ndjeshëm ndaj dritave të forta

Ndërsa foshnjat mbyllin sytë kur ekspozohen ndaj dritës në refleks, vetëm disa milisekonda mund të shkaktojnë dëme të përhershme në sytë e tyre.

Mjekët gjithashtu rekomanduan që prindërit duhet të marrin masa paraprake të mëtejshme të dritave të forta banjo kur foshnjat e tyre bejnë banjë dhe janë përballë me tavanin

Nëse e gjeni këtë artikull të dobishme dhe informative, pse të mos klikoni “Më pëlqen” dhe “Ndani” atë me miqtë dhe familjen tuaj për t’i kujtuar ato për këto gabime potenciale të rrezikshme?
/©gatuajshendetshem.com/