Familja me 5 veta jetonte në autobus të prishur, kur i huaji bën një ofertë, nëna mendoi se është ‘shaka mizore’..

653
0

Një familje prej pesë vetësh po jetonte në një autobus të thyer në Kolorado, vetëm disa javë para dimrit. Ndërkohë që shpërndanin ushqime për të pastrehët, një familje lokale pa situatën e tyre dhe vendosi të jepte një dorë ndihmëse. Siç është sezoni për t’u dhënë (dhe i këndshëm), ata rregulluan që kjo familje e pastrehë të banonte në një nga shtëpitë e tyre për t’i mbushur ata në kohën e tyre të nevojës.

Olivia dhe Eric, së bashku me tre vajzat e tyre, një 4 javeshe, një 14 muajshe dhe një 5-vjeçare, jetonin në një autobus shkollor të konvertuar.

Ata udhëtonin në të gjithë vendin në kërkim të punës, kur autobusi i tyre u prish në Greeley të Kolorados

Situata ishte e vështirë, dhe në krye të çdo gjëje, po vinte dimri dhe temperatura në autobus po rrezikonte të ishte e ulët

“Ne nuk po marrim para të mjaftueshme për të marrë me qira vendet e RV. Ne ishim duke luftuar dhe të uritur. Ne nuk ishim në gjendje të lidhnim energji elektrike. Ne kishim shitur tashmë gjërat e mia personale me vlere.

Në këtë situatë pothuajse të pafuqishme, familja e Olivias u vizitua nje dite nga Virxhinia Kinç dhe tre bijat e saj, të cilët po i dorëzonin ushqime të pastrehëve.
Kur panë kushtet që familja po jetonte, menjëherë donin të ndihmonin

“Nuk kishte asnjë mënyrë që unë mund të kisha lënë ata fëmijë atje në të ftohtë në dimër edhe për një javë tjetër. Unë u shqetësova se foshnja (e porsalindur) do të vdiste. Olivia tha se ishte kaq e ftohtë ndonjëherë në autobus, ata mund të shihnin frymën e tyre dhe e dija se nuk ishte e sigurt “, tha Kinç

Virginia Kinch kishte një ide të mrekullueshme. Ata kishin një shtëpi të dytë që ata ishin duke u përgatitur për tëa dhënë me qera ose për ta shitur.
Ata gjithsesi paguan shërbimet dhe shtëpia ishte e zbrazët, kështu që pse të mos lejonin ata që kanë nevojë për ta përdorur atë pak?

Megjithese ishte një marrëveshje e përkohshme, Olivia dhe Eric mund të mbështesin familjen e tyre përsëri, ishte një gjest shumë i vëmendshëm që do të thoshte shumë
Vendimi i tyre e befasoi Olivin aq shumë sa që në fillim nuk mund ta besonte.

“Mendova se ishte një shaka. Kjo ishte mendimi im sepse askush nuk e bën këtë, “tha Olivia. “Nuk mund ta besoja me të vërtetë se ishte e vërtetë”.

Olivia tha se ky akt mirësie ndihmoi në rivendosjen e besimit të saj në njerëzimin. Siç e tha, Virxhinia është në sytë e saj një engjëll që shpëtoi familjen e saj dhe tani ata kanë një vend për të fjetur
/©gatuajshendetshem.com/