‘Kur mund te hiqet Green Pass’ ja cfare thone ekspertet italian te shendetesise

747
0

Me përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme, nevoja për të përdorur certifikimin e gjelbër mund të mbaroje gjithashtu. Mendime të ndryshme të ekspertëve për këtë temë. Sileri: “Rimodelimi mund të jetë i nevojshëm”. Ricciardi: “Nuk duhet të mendojmë se gjithçka ka mbaruar”. Bassetti: “Çertifikata ka përfunduar detyrën e saj”.

Çfarë do të ndodhë me Green Pass nga 31 marsi, pra nga data e caktuar për përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme? Edhe pse ende nuk ka siguri, dalin disa hipoteza. Ashtu si ai i formuluar në Radio Anch’io nga Nënsekretari për Shëndetësinë Andrea Costa: eliminimi i certifikimit të gjelbër “është një skenar i mundshëm”

Ende për t’u sqaruar, megjithatë, nëse ndalimi i certifikimit të gjelbër do të jetë përfundimtar. “Mendoj se është e parakohshme të flasim sot për eliminimin e “Super Green Pass”, por mund të jetë i nevojshëm një rimodelim”, theksoi se fundit për këtë temë nënsekretari i Shëndetësisë Pierpaolo Sileri.

Për Kostën, qëllimi i qeverisë është “kthimi i vendit në normalitet. Besoj se sigurisht që gjendja e jashtëzakonshme nuk do të rinovohet më dhe nga ai moment sigurisht që do të fillojë një fazë e re”.

Sipas asaj që është shfaqur në periudhën e fundit, plani i qeverisë mund të jetë ai i një lamtumire graduale të certifikimit, duke filluar – për shembull – nga vendet e jashtme.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza e shikon të ardhmen me besim: “Pandemia nuk është avulluar në mënyrë magjike, ne jemi ende në të siç thonë edhe nga ECDC, por shkalla shumë e lartë e vaksinimit dhe ky variant i ri na mundëson të shohim më nga afër. besim në muajt e ardhshëm”

Matteo Bassetti, drejtor i klinikës së sëmundjeve infektive të Poliklinikës San Martino në Genova foli gjithashtu për vaksinat: “Green pass e ka ezauruar detyrën e tij si një mjet për vaksinimin e italianëve. Mbajtja e tij përtej 31 marsit nuk do të çojë në më shumë imunizimin e asaj që ka. E bërë deri më sot, në fakt ka një bërthamë të pa bindur, mbetet një instrument politik dhe nëse qeveria e sheh të arsyeshme ta zgjasë përtej 31 marsit, do të jetë vetëm një vendim politik dhe jo mjekësor.