E trishtë! Gruaja lë vetëm nënën e moshuar dhe shkon me pushime, kur kthehet e gjen të vdekur

3410
0

Një ngjarje tronditëse ka ndodhur në Itali, teksa një e moshuar është gjetur e vdekur dhe thuajse e dekompozuar në banesën e saj.

Mësohet se ngjarja ka ndodhur në Romë, ku viktima jetonte me vajzën e saj, e cila duhej të kujdesej për të. Por vajza u largua për disa ditë me pushime së bashku me fëmijët e saj të mitur. Kur u kthye në shtëpi, ajo gjeti nënën e saj të moshuar të pajetë dhe, pa thirrur policinë, e mbuloi me një çarçaf, duke e lënë në dysheme.

Trupi u zbulua vetëm kur policët shkuan në banesë në komunën e provincës veriore të kryeqytetit, për të njoftuar mbi një dokument për një çështje të vjetër gjyqësore. Me të mbërritur në shtëpi, duke mos marrë asnjë përgjigje dhe duke dyshuar për një erë të fortë që vinte nga banesa, ata vendosën të hetojnë më tej.

Më pas ata kryen një kontroll të shtëpisë dhe gjetën një dritare të hapur e cila u mundësonte hyrjen. Brenda, ushtarët gjetën trupin e të moshuarës, të shtrirë në tokë. Një çarçaf e mbulonte pjesërisht. Mjeku ka ndërhyrë në vendngjarje dhe ka konfirmuar se vdekja e 84-vjeçarit daton disa ditë më parë.

Hetimet e menjëhershme bënë të mundur zbardhjen e ngjarjes dhe drejtimin e hetimeve drejt vajzës 49-vjeçare, bashkëjetuese, përgjegjëse për kujdesin e të moshuarës, mbi të cilën u mblodhën provat e fajit. Në vend që të kujdesej për të, gruaja në fakt u largua nga shtëpia për të shkuar me pushime në Abruzzo së bashku me dy fëmijët e saj të mitur, pa i dhënë kujdesin e duhur nënës, e braktisur kështu, pa ushqim e ujë dhe pa asnjë celular për të pasur mundësi  për të kërkuar  ndihmë.

Ndaj 49-vjeçares është lëshuar një urdhër arresti dhe ajo u ndalua nga karabinierët.