E pini këtë pilulë? Shumë shpejt do humbni shikimin, do ju dëmtojë kockat dhe mund të pësoni një infrakt!

763
0

Pothuajse që të gjithë përdorin pilula të ndryshme ditët e stme, qofshin kundra dhimbjeve ose vitamina. Njerëzit kanë një besim të tepruar përsa i përket ilaçeve dhe nuk është gjithmonë diçka positive.

Njerëzit duket sikur nuk e kontrollojnë kurrë nga se përbëhet një ilaç. Ata vetëm i pijnë dhe kaq.Kjo besim i verbër ndaj ilaçeve ka ndikuar negativisht tek njerëzit.Ka pasur shumë raste kur njerëzit kanë pasur efekte anësore ndaj ilaçeve. Dhë të gjitha këto veti negative i ka omeprazoli.

Omeprazol besohet të jetë një mbrojtës stomaku, por nuk është kështu. Kjo tabletë pengon procesin e tretjes normale.

Me sa duket, omeprazoli atrofizon prodhimin e acidit gastrit në trupin tonë. Ne duhet të kujtojmë se acidi gastrit është thelbësor për tretjen e ushqimit, sepse është ai që merr përgjegjësinë për të eleminuar të gjithë komponentët e padëshirueshëm nga trupi ynë.

Cilat janë efektet negative të këtij ilaçi?

⦁ Mund të shkaktojë anemi, depresion dhe dëmtime neurologjike: Konsumi i vazhdueshëm i këtij ilaçi mund të zvogëlojë në mënyrë të konsiderueshme nivelet e vitaminës B12 në trupin tonë.

⦁ Rënia e kalciumit: Konsumi i këtij ilaçi mund të ndikojë në absorbimin e kalciumit në trupin tonë dhe prandaj do të rrisë rrezikun e thyerjes dhe dëmtimit të kockave tona.

⦁ Mund të shkaktojë probleme të frymëmarrjes: Duke ulur prodhimin e acidit në trupin tonë, rrit rrezikun e baktereve dhe infeksioneve. Këto të fundit mund të lëvizin në mushkëritë tona dhe të shkaktojnë shkatërrime në funksionimin e sistemit tonë të frymëmarrjes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.