E keni gishtin e dytë të këmbës më të gjatë se të parin? Ja çfare thuhet për ju..

1604
0

Format dhe llojet e këmbës janë nga më të ndryshmet dhe janë pikërisht gishtat ata që përcaktojnë nëse këmba duket bukur apo më pak e hijshme.

Ka disa njerëz të cilët gishtin e dytë e kanë më të gjatë se i pari, e mbase ky fakt edhe i pengon apo i bën të mendojnë se është defekt, por ja që e vërteta është ndryshe.

Një nga këmbët më të famshme në historinë e artit është ajo e Venerës së Botiçelit.

Simbol i bukurisë, u pikturua nga artisti i famshëm pikërisht me gishtin e dytë të këmbës më të gjatë se i pari, një trend tipik i artit klasik grek.

Gishti i dytë më i gjatë e bënte figurën më harmonike, ishte simbol perfeksioni, sipas kritikëve të estetikës të asaj kohe.

Prandaj të gjithë ju që e keni gishtin e dytë të këmbës më të gjatë se të parin, mos u shqetësoni.

Ju jeni thjesht perfektë…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.