E habitshme! Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse nuk kryeni marrëdhënie për një javë, më e keqja ndodh pas 10 ditësh

34563
0

Marrëdhëniet intime janë jetësore ndaj nëse jeni nga ata persona që e lini veten për një periudhë kohe pa kryer marëdhënie, kini kujdes. Kjo ka pasoja fizike me kalimin e kohës dhe shumica prej tyre janë negative.

Ato sjellin përfitime të ndryshme për shëndetin tuaj ndaj nëse keni pasur marrëdhënie seksuale dhe aktualisht nuk keni, ka shumë gjasa të vuani nga zhgënjimet dhe depresioni.

Ja 9 gjëra që ndodhin në trupin tuaj kur ju ndaloni së kryeri marrëdhënie intime:

1.Mungesa e marëdhenieve seksuale për një kohë të gjatë nuk do t’iu bëjë më të ngushtë. Madje ky pushim nuk ju bën sërisht të virgjër sic thonë mitet.Pavarësisht nga thashethemet e shumta, himeni nuk rritet, por indet e vaginës do të lënë zakonin e relaksimit në përgjigje të ngacmimit.
2. Meshkujt kanë më shumë gjasa të kenë probleme me ereksionin.
Nëse meshkujt nuk kryejnë marrëdhënie për një kohë të gjatë, rriten shanset për të patur probleme me ereksionin.Disa studime janë përqëndruar në meshkuj në moshë të madhe të cilët kanë qenë aktiv seksualisht dhe kanë pasur efekte pozitive.
3. Sistemi juaj imunitar bëhet më i prekshëm: aktiviteti seksual ndikon në mënyrë të konsiderueshme në funksionimin e sistemit imunitar të trupit tuaj.Nëse nuk jeni aktiv seksualisht nuk do të merni këto përfitime dhe do jeni më të prekur ndaj sëmundjeve.
4. Dëshira për të kryer marrëdhënie mund të bjerë: Disa ekspertë pohojnë se aktiviteti i rregullt seksual është një mënyrë për të ndezur epshin, kështu që duke pasur mungesë seksuale, epshi juaj do të bjerë.
5. Më shumë stres: sa më aktiv të jeni, aq më pak stres do të keni.Nëse nuk kryeni marrëdhëni do të jeni më të stresuar.
6. Shëndeti juaj kardiovaskular mund të vuajë: një jetë seksuale aktive është e lidhur me shëndetin kardiovaskular, prandaj ju eliminoni impulset hormonale.
7. Mund të rrisë prirjen për depresion- Femrat që kalojnë shumë kohë pa kryer marrëdhënie aq më shumë priren për të rënë në depresion.Janë disa përbërës që gjenden te sperma që nxisin hormonet e gëzimit te ato.
8. Zvogëlon në mënyrë drastike rrezikun nga infeksionet urinare
Nëse kryeni marrëdhënie, bakteret e mbetura në vaginë shtyhen drejt uretrës duke nxitur infeksionin.Pra do të shpëtoni nga këto infeksione nëse nuk kryeni marrëdhënie.
9. Ju nuk do të jeni aq i zgjuar sa duhet: Ky është një mit sepse në fakt ndodh e kundërta, shkencëtarët kanë vërtetuar se aktiviteti seksual rrit rritjen e neuroneve të trurit . Mungesa nuk lejon që truri të rritet.Nga Shije.al