Dy rregulla të reja pa të cilat nuk mund të punoni në Gjermani

1853
0

Nga data1 marsi e vitit 2020 do të hyjnë në fuqi 2 kushtet e reja për personat nga Ballkani që duan të punojnë në Gjermani: Njohja e gjuhës gjermane dhe mosha

Rregullat janë percaktuar në Ligjin e Emigracionit, tani njojhja e gjermanishtes do të jetë kusht i rëndësishëm pa të cilin nuk do të mund të punoni.

Për sa i përket moshës, edhe ajo do të jetë një nga kushtet por akoma nuk është përcaktuar me saktësi, por fakti është se Gjermanisë deri në vitin 2060 i duhet edhe 400 mijë punëtorë.

Eksperti gjerman i migracionit tregoi se deri në vitin 2040 rreth 35 përqind e popullsisë në Gjermani do të ketë origjinë të huaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.