Brataj jep lajmin e madh: LAJMET E MIRA DUHET TË SHPËRNDAHEN DHE TË NJIHEN NGA TË GJITHË!

554
0

Kreu i Urgjences KOmbetare ka shperndare me ndjekesit e tij nje lajm te mire per pandemine.

Pacientët mjekohen më shpejt dhe më mirë thote Brataj.

“SOT MË PAK NJERËZ HUMBIN JETEN NGA KORONAVIRUSI”

Studimet e fundit tregojnë sot se Italia ka të njëjtat numra me persona pozitive të infektuar si në fillim të muajit maj. Atëher vdekjet kalonin dyqind në ditë. Numrat e javës midis 14 dhe 20 Shtatorit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë treguan për një rekord të infeksioneve në botë me mbi dy milion për gjithë javën të infektuar.
Numri i humbjeve të jetës,duke e krahasuar me shtatë ditët e mëparshme, pra me javën e kaluar kanë rënë me 10%. E dhënë shumë e rëndësishme në këtë moment të pandemisë. Covid-19 vret më pak se muajt e parë të pandemisë, dhe jo vetëm në Itali, pavarësisht mungesës së terapive me të vërtetë efektive.

Këto të dhëna përgjithësisht përkojnë edhe me vendin tonë.

The Journal of the American Medical Association – JAMA
Kopertina e Jama me heronjtë e pandemisë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.