Bonus prej 50 euro nëse sillni një shok që të vaksinohet

54
0

Nxitja më e vjetër në botë tani përdoret gjithashtu nga qeveria e Bernës: sillni shokun tuaj për të marrë vaksinën dhe do të merrni 50 franga zvicerane, ose 46 euro, si shpërblim. Vetëm lëvizjet e fundit të nisura nga ekzekutivi zviceran për të bindur sa më shumë qytetarë që të imunizohen, ndërsa mundësia e organizimit të një jave kombëtare për vaksinimin po diskutohet gjithashtu në tryezë percjell shqiptari.net.

Shtatë ditë gjatë të cilave do të sigurohen 170 njësi të tjera të vaksinimi, pika konsultimi dhe intervista përmes telefonit, mediave sociale ose personalisht. Një lëvizje e re që vjen pas atij të heqjes, duke filluar nga 11 Tetori, tampona falas për ata mbi 16 vjeç dhe për ata që nuk kanë marrë ende të paktën dozën e parë.

Alain Berset, anëtar i Këshillit Federal, theksoi se vendi, në krahasim me fqinjët e tij evropianë, ka ende një shkallë të ulët vaksinimi, me vetëm 57% të popullsisë të vaksinuar plotësisht. Sipas të dhënave të publikuara nga Berset, në Zvicër çdo shtrim kushton rreth 50 mijë franga, ndërsa testet javore peshojnë qeverinë në 50 milionë franga çdo javë.

Bonusi dhe java kombëtare, e cila do të kushtonte 150 milion franga, mund të jetë një zgjidhje shumë më e qëndrueshme, si dhe një nxitje shtesë për të luftuar përhapjen e Covid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.