Bizneset kërkojnë punëtorë të huaj. “Të rinjtë shqiptare ikin jashtë, nuk i duan pagat e ulëta”

783
0

Gjetja e punonjësve në vendin tone është bërë e veshtire në disa sektorë, ku kryesisht fasonët kanë ngritur alarmin “SOS”.

Fasonët, por edhe bizneset në sektorin e hoteleri turizmit po mendojnë seriozisht marrjen e punonjësve të huaj.

Edvin Dulaj menaxhon një biznes turistik ne Golem, ne kulmin e sezonit ai thotë se ka mungese personeli dhe thote se i kane hedhur syte nga vendet si Flipinet.

Nje agjente rekrutimi ne Tirane konfirmon se tregu ka mungesa , ndërkohë që sipas saj duhet vepruar që në Shqipëri të rinjtë të kenë më shumë mundësi.

Edhe më 2021 Shqiptarët rezultuan me përqindjen më të lartë të dëshirës për të jetuar e për të punuar jashtë vendit, në krahasim me vendet e tjera të Rajonit, në masën 46%, sipas anketës së Barometrit Ballkanik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.