Bëhuni gati, ja kur ndryshohet ora

454
0

Ndryshimi i ores. Kur do te ndryshoje Ora. A do te jete ndryshimi i fundit?
“Ora diellore” do të hyjë në fuqi natën mes të shtunës së 27 dhe të dielës së 28 tetorit. Në orën 3:00, akrepat e orës duhet të s’postohen një orë prapa, pra duhet të shënojnë orën 2:00.

“Ora diellore” do të qëndrojë në fuqi deri në javën e fundit të marsit 2019,.

Ndërkaq, në Komisionin Europian është hapur një debat për të braktisur këtë sistem dhe për të lënë në fuqi sistemin e një ore që nuk ndryshon, duke i lënë mundësi zgjedhjeve shteteve të adoptojnë kë orë të duan.

Propozimi ka ardhur nga Presidenti Jean-Claude Juncker dhe nëse pranohet do të ndryshojë zakonet tona.