Bëhet ‘zonë e bardhë’/ Rajoni i parë i Italisë që ‘shpëton’ nga Covid 19

366
0

Numrat janë për zonë të bardhë dhe Sardenja është rajoni i parë që merr masat minimale të kontrollit, të cilat do të hyjnë në fuqi të hënën 1 mars.

Megjithatë, negociatat janë duke u zhvilluar për të diplomuar tranzicionin dhe për të shmangur një “të gjithë të lirë”, duke filluar me rihapjen në mbrëmje të bareve dhe restoranteve dhe, më pas, të gjitha aktivitetet e tjera.

Në të njëjtën urdhëresë, të nënshkruar sot, Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza urdhëron gjithashtu kalimin në zonën portokalli të Lombardisë, Marche dhe Piemonte dhe në zonën e kuqe të Bazilikatës dhe Molise.

Në të verdhë, në vend të kësaj, Liguria. Nevoja për të negociuar për kalimin në zonën e bardhë të Sardenjës përcaktohet gjithashtu nga prania në ishullin e disa shpërthimeve ku regjistrohet përhapja e variantit anglez të virusit.

Në veçanti, ka tre komuna në zonën e kuqe, të gjitha në zonën e Sassari: Bono, San Teodoro (deri më 10 mars dhe me dy ditë shqyrtimi nga e hëna e ardhshme) dhe La Maddalena deri më 5 mars.

Sidoqoftë, në zonën e bardhë, rregullat për detyrimin e maskës dhe distancimit në vende publike si brenda dhe jashtë duhet të respektohen gjithmonë në mënyrë rigoroze. Sidoqoftë, rihapja e plotë mund të mos fillojë të hënën: cilat do të jenë modalitetet do të dihen pas takimit në zhvillim dhe kur presidenti i rajonit, Christian Solinas, do të miratojë një urdhëresë me rregullat e dakorduara me Ministrinë dhe CTS.

Në planin kombëtar, ndërkohë, Dpcm i parë i qeverisë Draghi, i cili do të mbetet në fuqi deri më 6 prill, ka konfirmuar kufizimet deri të hënën e Pashkëve dhe zbatimin e masave më të ashpra, në komuna dhe rajone ku epidemia, në lidhje me numrin e banorëve dhe disponueshmërinë e vendeve në kujdesin intensiv, rekomandon kujdes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.