BE, tampon dhe karantinë për personat qe vijne nga zonat me rrezik të lartë

266
0

“Në mënyrë që të mbajmë kufijtë tanë të brendshëm dhe të jashtëm të hapur, ne kemi nevojë për masa të synuara që na mbajnë të sigurt. Ne duhet të ripërcaktojmë hartën tonë për të identifikuar zonat me rrezik të lartë duke futur një kategori të kuqe të errët. Njerëzit që vijne nga zona të kuqe të errët mund të të kërkohet për teste para nisjes dhe karantinë pas mbërritjes. Të gjitha udhëtimet jo-thelbësore duhet të dekurajohen shumë. ” Kështu presidentja e Komisionit të BE, Ursula von der Leyen, në fund të videokonferencës së liderëve të BE.

Bashkimi Evropian “është një zonë unike epidemiologjike”, vazhdoi von der Leyen, ne do të jemi në gjendje të përballemi me virusin dhe variantet e tij “vetëm nëse ka masa të synuara dhe jo mbyllje kufijsh”, gjë që do të ndikonte në tregun tonë të brendshëm .
Ndërsa përsëriti nevojën për të “lënë kufijtë e brendshëm të BE-së të hapur për të mirën e tregut të brendshëm”, Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel shtoi se përballë varianteve Covid, “mund të parashikohen kufizime në udhëtimet jo-thelbësore”.

Sa i përket hipotezës së pasaportave mjekësore për udhëtime, von der Leyen shpjegoi se “disa gjëra duhet të dallohen, e para është një dokumentacion i thjeshtë që është i një natyre mjekësore dhe e dyta në vend të kësaj ka implikime që duhet të merren parasysh” me ” gjithashtu implikime politike “dhe një seri e tërë variantesh përfshirë” respektimin e të drejtave dhe të dhënave personale të individëve “.
“Kur të jetë koha e duhur do të na duhet një diskutim i gjerë midis vendeve anëtare mbi përdorimet e mundshme të certifikatës,” shtoi ai. Michel deklaroi se “vetëm në një fazë të mëvonshme do të jemi në gjendje të shohim nëse dhe në cilat rrethana mund të përdoren certifikatat e vaksinës. Ne jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm për këtë çështje. “

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.