Basha premton UDHËTIM PA VIZA NË AMERIKË BRENDA MANDATIT, por i ndodh e papritura

196
0

Partia Demokratike, ka prezantuar sot programin për zgjedhjet 2025. Në fondin për mirëqenien e familjes, parashikohet se bonusi i bebes do të arrijë në 2 mijë euro, ndërsa për fëmijën e tretë, do të arrijë shifrën e 20 mijë eurove.

Në program parashikohen gjithashtu, subvencionim të plotë të interesave për kredi për shtëpinë për çiftet e reja, si subvencione për bujqësinë.

Ndërsa ishte duke prezantuar programin, shkëputet energjia elektrike në Parkun Olimpik të Tiranës.

Për disa minuta Parku olimpik i Tiranës ka qenë në errësirë. Me rikthimin e energjisë kreu i PD ka vijuar prezantimin e programit.

FONDI PËR MIRËQENIEN E FAMILJES: 2,000 për çdo bebe. 20 mijë euro për femijën e trete

30 mijë çifte të reja shqiptare marrin subvencionim të plotë të interesave për kredi për shtëpinë

2.MENDJE E SHËNDOSHË, TRUP I SHËNDOSHË: Drekë për nxënesit ne gjithe shkollat 9 vjecare dhe te mesme dhe shkolle gjate gjithe dites kurse kompjuteri, gjuhe te huaj, klasa arti dhe klasa sportive deri ne oren 16

3.NEXTGEN: Trajnim/praktike punë e paguar 1 vjeçare për të marrë një profesion per 10mijë te rinj pas shkolles se mesme (qe nuk vazhdojne universitetin) por edhe për student të sapodiplomuar, si urë lidhëse mes shkollës dhe tregut të punës.

Katër Kampuse Kombëtare ku do te trajnohen 25 mijë te rinj në fusha prioritare të teknologjisë së informacionit dhe programimit.

6. REFORMA E PRONËS! Zgjidhet menjëherë pa burokraci. Kthim i menjëhershëm i pronës aty ku është e lirë, kompensim me vlerë tregu ku është zënë. Lëshimi i obligacionit/bonove nga shteti, që paguhen çdo vit me 1/20 e vlerës. Regjistrim i pronave me parimin Uti Posidetis.

7.MBËSHTETJE PËR FAMILJET FERMERE Çdo vit do të akordohen 100 milion euro subvencion direkt për bujqësinë dhe blegtorinë 50 milion euro në infrastrukturë, për mbështetje të drejtëpërdrejtë Përfitues 150 mijë fermerë.

6.PENSIONET RRITJE DHE BONUS PERIODIK

7.STATUSI I TË PËRNDJEKURIT Me vlerë monetare të barabartë me statusin e ish ushtarakut.

8.SHQIPTARËT PËR SHQIPËRINË: 5000 djem dhe vajza të moshës 18-22 vjec qe angazhohen ne 4 vite sherbim aktiv ne forcat e armatosura, bashke me trajnimin marrin nje profesion ose diplomohen me shpenzimet e shtetit. Paguhen si rezervistë deri në moshën 45 vjec.

9.KRIJOHET Xhandarmëria Kombëtare

10.NJËSIA E ZBULIMIT DHE RIKUPERIMIT TË PASURISË SË VJEDHUR: për të gjitha pasuritë e vjedhura shtetit/publikut

11.Shteti merr persiper te zeroje cdo detyrim te qytetareve ne problematikat me natyre administrative ne raport me institucionet e shtetit

12.UDHËTIMI PA VIZA NË AMERIKË BRENDA MANDATIT