Babai e dërgon djalin e tij në shkollë me një përgjues të fshehur, nuk mund të besojë atë që dëgjon më vonë…

787
0

Askush nuk e njeh një fëmijë më mirë se prindërit e tij. Për këtë arsye, është shumë shqetësuese kur e shihni fëmijën tuaj duke bërë gjëra që duken të reja dhe të pazakonta. Kjo histori ka ndodhur pak vite më parë, por është një temë shumë e rëndësishme dhe fatkeqësisht ende aktuale.

Çfarë ndodhi me këtë baba, mund të të bëjë të kuptosh që gjithmonë duhet t’i besosh instinkteve.

Djali i Stuart Chaifetz quhet Akian, në kohën kur ishte 10 vjeç dhe po studionte në një shkollë në të cilën, me sa duket, do të duhej të merrte gjithë ndihmën që duhej. Pas një viti në atë shkollë, Stuart kishte vënë re se sjellja e djalit të tij kishte ndryshuar, ai nuk ishte më fëmijë i qetë dhe i lumtur, siç kishte qenë dikur.

Kështu, burri filloi të ketë dyshime, që diçka ishte e gabuar.. Përveç kësaj, shkolla kishte filluar të dërgonte shënime në shtëpi që i referoheshin prindit se Akiani sillej keq në klasë dhe se qëndrimi i tij shpesh ishte agresiv, por kjo ishte njëra anë e djalit që Stuart nuk e kishte parë ndonjëherë.

Natyrisht, donte të dilte në fund të çështjes dhe i kërkoi një terapisti për ndihmë për të gjetur se cili ishte shkaku i sjelljes së çuditshme të fëmijës. Ai donte të dinte se çfarë ishte pas ndryshimeve të djalit të tij, megjithatë, ai nuk mori përgjigje për pyetjet e tij dhe Akiani vazhdoi të përkeqësohej.

Ai dyshoi se diçka ose dikush brenda shkollës po provokonte këtë sjellje kaq papritur. Në atë pikë, Stuartit iu desh të lëvizte dhe vendosi të mësonte se çfarë po ndodhte në shkollë.

Një ditë, burri fshehu një regjistrues në trupin e djalit të tij, që të merrte të gjitha përgjigjet që duhej. Por ai kurrë nuk imagjinonte të dëgjonte fjalët që ishin regjistruar.

Regjistrimi zbuloi se fëmija vazhdimisht qortohej nga mësuesi dhe asistentja e tij. Ata abuzonin verbalisht me Akianin duke i thënë fjalë të turpshme.

Pas dëgjimit të gjashtë orëve të regjistrimit, arsyet për sjelljen e çuditshme të djalit të tij ishin tani shumë të qarta dhe gjithçka ishte edhe më e keqe sesa mund ta imagjinonte.

Profesori dhe asistentja mund të dëgjoheshin në mënyrë të qartë duke sharë dhe duke bërë fjalime seksuale Në klasën e Akianit kishte vetëm fëmijë me probleme dhe Stuart, gjatë një interviste me “Huffington Post”, tha se dy të rriturit nuk duhet ta lejonin kurrë veten të përdornin fjalë të tilla.

Burri e çoi regjistrimin në zyrën e drejtorit të shkollës. Për fat të keq, gjërat nuk shkuan vërtet ashtu siç e priste ky prind, pasi e vetmja që u shkarkua ishte asistentja, ndërsa mësuesi u transferua në një shkollë tjetër.

I ati i Akian ka luftuar dhe po lufton shumë kundër ngacmimeve në shkolla. Ai hapi një faqe në Facebook e quajtur “No More Teacher Bullies” dhe më poshtë ju mund të shihni videon e tij në anglisht, ku ka edhe regjistrimin e famshëm: