AstraZeneca, drita jeshile nga Ema: “Vaksina e sigurt por duhet te azhurnojmë broshurën e paketës”

474
0

Ema i ka dhënë dritën jeshile vaksinës anti-Covid AstraZeneca. Agjencia Evropiane e Barnave përcaktoi se nuk kishte asnjë korrelacion midis marjes se vaksines dhe rasteve të trombozave, disa prej të cilave ishin fatale. “Eshtë e sigurt, është efektive, përfitimet tejkalojnë rreziqet,” tha drejtori i Ema Emer Cooke. Ema tha se “25 raste” të ngjarjeve të rralla tromboembolike janë raportuar “nga 20 milion të vaksinuar”.

Vigjilenca e Emës vazhdon – “Ne do të thellohemi më tej në te dhenat për të kuptuar më shumë” në lidhje me efektet e rralla anësore të raportuara pas vaksinimit me AstraZeneca. Kjo u deklarua nga drejtori i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA), Emer Cooke, duke folur në një konferencë shtypi. “Ne jemi të shqetësuar nëse mijëra njerëz në Bashkimin Evropian vazhdojnë të humbin jeten nga Covid – tha Cooke – Në krye të përparësive tona është analizimi i të dhënave në dispozicion”.

Shtetet tani kanë informacion për të vendosur – “Shumë Shtete Anëtare janë duke pritur për rezultatin e këtij rishikimi të sigurisë” të vaksinës AstraZeneca “, treguan se ajo që EMA bën nga pikëpamja shkencore është shumë e rëndësishme që ata të marrin një vendim se si të vazhdoni me vaksinimet. Sot ne po mbajmë premtimin tonë “. Drejtori i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA), Emer Cooke, shtoi: “Përgjegjësia jonë është të arrijmë në një përfundim nëse përfitimet i tejkalojnë rreziqet në mënyrë që ata të marrin një vendim të informuar dhe të rrisin besimin në vaksinë,” ai shtoi.