Amerike, 18-vjeçarja shqiptare bëhet krenaria e kolegjit amerikan. (Video)

695
0

Një 18-vjeçare nga Shqipëria është krenaria e kolegjit St. Francis në Brooklyn për këtë vit. Kejsi Shkreta, e cila ka emigruar në SHBA së bashku me familjen, ka mbajtur fjalimin e vitit dy ditë më parë.

“Ëndërroja të isha pranë qiellgërvishtëseve, të futesha në këtë përzierje kulturash dhe të bëhesha pjesë e diçkaje që respekton traditën dhe respektin”, tha ajo.

Ajo ka fituar një bursë studimi me rezultatet maksimale. Po ashtu, falë rezultateve të shkëlqyera, asaj do t’i jepet mundësia të bëjë praktikën në Bankën e Amerikës dhe Departamentit të Edukimit në Nju Jork, si edhe të bëhet pjesë e disa grupimeve si Duns Scotus Honor Society, Sigma Beta Delta, Alpha Lambda Delta dhe National Honor Society.

Shkreta ka qenë drejtuese e Klubit të Teknologjisë dhe Informacionit, Komitetit Ndërkombëtar të Studentëve etj.

“Edhe pse udhëtimi im është larg nga e kaluara, unë dua të falënderoj drejtpërdrejtë alumni SFC për bujarinë e tyre. Pa altruizmin e tyre, studentët si unë nuk do të mund të bënin realitet ëndrrat e tyre”, thotë Shkreta.

Kur Kejsi Shkreta ’18 erdhi së pari në Nju Jork nga Shqipëria, ajo la pas një vendi që po gëzonte një hapje të re për botën dhe shijen e saj të parë të demokracisë. Prindërit e saj punuan shumë për t’i dhënë asaj mundësinë për të ndjekur kolegjin në Shtetet e Bashkuara dhe ajo mori përparësi të plotë.

Nota e saj e lartë dhe motivimi i saj i dha asaj bursën e Gene ’79 dhe Ginna Donnelly, duke e lejuar atë të merrte pjesë në Kolegjin e Shën Francis. Ajo lulëzoi; duke fituar një 4.0 të përsosur GPA dhe interning në Bankën e Amerikës dhe për Departamentin e Qytetit të Nju Jorkut të Arsimit. Tani si Valedictorian për Klasa e fillimit të dimrit 2018, Kejsi (theksoi Kay’-cee) tregoi historinë e saj dhe fjalët e inkurajimit me të diplomuarit e saj të martën në Kishën e Shën Karlos Borromeo. “Përpiquni të mos harroni, ne jemi shuma e të gjitha përvojave tona. Çdo gjë që bëjmë dhe zgjedhim të mos bëjmë çon në atë që do të jemi nesër”.

Ajo foli dhe shqip gjate cerimonise se diplomimit duke i flenderuar prinderit e saj: Faleminderit qe besoni tek un dhe me ndihmoni ti bej endrrat e mija realitet..