7 Simptomat alarmante të kancerit anal që nuk duhet ti injoroni!

1422
0

Shumica e njerëzve nuk ndihen mirë kur flasin për problemet e tyre personale me mjekun. Ata ndjehen të zënë ngushtë kur diskutojne mbi këtë temë. Ka një lloj kanceri të rrallë dhe të pazakontë të njohur si kanceri anal është një nga ato me te diskutuarit. Kanceri është një sëmundje fatale dhe askush nuk dëshiron ta ketë atë, por ndodh ne disa njerëz dhe shkatërron jetën e tyre. Ju do të vdisni nga dhimbjet nëse nuk e diskutoni me mjekun tuaj kete problem.

Ka pak shenja të këtij kanceri që nuk duhet ti injoroni:

Marredhenia seksuale
Marrëdhënia seksuale është faktori kryesor i rrezikut për këtë kancer. Gjithashtu do të rrisë gjasat e HIV-it.

Dhimbja ne anus
Dhimbja në anus mund të nënkuptojë gjithashtu që ju keni hemorroide në shumicën e rasteve, por mos e merrni lehtë atë pasi mund të jetë një shenjë e hershme e kancerit anal. Dhimbja do të jetë e butë, por qëndron gjate gjithë kohës. Nëse nuk vizitoni mjekun tuaj në kohë atëherë ajo do të bëhet e padurueshme dhe kanceri do të përhapet në të gjithë trupin tuaj.

Kruajtja e anusit
Kruajtja e anusit mund të nënkuptojë gjithashtu që keni skuqje ose ndonjë problem tjetër higjienik, por kjo mund të jetë edhe një shenjë e kancerit anal. Pra, nëse ndjen kruajtje atëherë vizitoni një mjek për trajtim më të mirë.

Gjakderdhja anale
Gjakderdhja anale është shenja më e rëndësishme e kancerit anal, shumica e njerëzve mendojnë se gjakderdhja po shkaktohet nga hemorroide por mund të jetë e mundur që të keni kancer anal. Konsultohuni me një mjek për trajtim më të mirë.

Shkarkim i mukusit
Ju mund të përjetoni shkarkimin e mukusit nëse keni kancer anal, por ekzistojnë lloje të ndryshme të shkarkimeve nga anusi. Nëse vëreni mukus perreth atëherë kjo mund të jetë një shenjë e kancerit. Vizitoni menjëherë mjekun tuaj dhe gjeni problemin.

Gunge jashte anusit
Nëse ka një gungë jashtë anusit dhe fillon të rritet atëherë ka shanse që mund të jetë një tumor. Ju gjithashtu do të ndjeni dhimbje të padurueshme kur gungani fillon të rritet.

Levizje e zorreve
Shenjat e kancerit anal janë të ngjashme me infeksionet dhe sëmundjet e tjera. Nëse ka ndonjë lëvizje te zorrëve atëherë mos e merrni me lehtësi dhe vizitoni mjekun tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Sepse mund të jetë një simptomë e hershme e kancerit anal.
/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/