50 faqet e internetit më të vizituara në botë

87
0

Cilat janë faqet e internetit më të vizituara në botë gjatë vitit të fundit? Duke përdorur të dhënat nga SimilarWeb, hidhini një sy 50 faqeve të internetit që aktualisht kryesojnë grafikët.

Ne krye të listës se faqeve më të vizituara në botë është sigurisht Google. Me mbi 3.5 miliardë kërkime në ditë, Google ka forcuar pozicionin e tij si burimi kryesor për informacion në internet. Por dominimi i Google nuk ndalet këtu. Kompania zotëron gjithashtu YouTube, uebsajtin e dytë më të njohur në botë.

Së bashku, Google dhe YouTube kanë më shumë trafik se 48 faqet e ardhshme të internetit së bashku. Fuqia e YouTube, në veçanti, ndonjëherë nuk kuptohet plotësisht. Platforma e videove është motori i dytë më i madh i kërkimit në botë pas Google. Për më tepër, YouTube ka numrin e dytë më të lartë të kohëzgjatjes së vizitave në këtë renditje 50 më të mirë. (Vendi i parë shkon tek faqja kineze e shpërndarjes së videove, Bilibili.)

Por Google dhe YouTube nuk janë të vetmit lojtarë të mëdhenj në internet. Faqet e tjera të internetit në top 50 përfshijnë gjigantët e mediave sociale Facebook, Instagram dhe TikTok. Në veçanti, TikTok ka përjetuar një rritje të popullaritetit vitet e fundit dhe tani është një nga platformat më të njohura të mediave sociale në botë.