5 marifetet që duhet t`i dinë të gjithë ata kanë një automjet!

1020
0

Makinat jane pak a shume si shtepite tona. Ne praktikisht jetojmë në to!

1-Vajosni rripin e sigurimit:
Spërkateni rripin tuaj të sigurisë. Nëse rripi juaj i sigurisë mblidhet me vështirësi, shpesh ndodh per shkak te perdorimit te tepert, per rrjedhoje ka nevoje per pak vajisje sidomos ne pjesen plastike ku terhiqet dhe mblidhet.

2-Mbajtësi i gotave afer marshit:
Asnjëherë nuk kemi mbajtës te mjaftueshem filxhanesh ne makine? Një ide e mirë është që të mbani ne makine një rrotull me shirit ngjites. Kjo gjë jo vetëm eshte e përshtatshme për një emergjencë, por mund ta vendosni në vendin tuaj të pasagjerit dhe ta perdorni per mbajtese gotash.

3-Hapesirat ventiluese te ajrit ne kroskotin e makines:
Duke përdorur një furçë sfungjeri behet e mundur pastrimi i ventiluesve te ajrit, pasi pluhurat qe dalin do te bien drejt per drejt mbi ju dhe rrobat tuaja.

4-Mbajtesja e GPS:
Ka një GPS në telefonin tuaj por nuk ka mbajtës GPS? Është e rrezikshme dhe e mundimshme të mbash një telefon ndërsa po vozit makinen ose të përpiqesh dhe ta mbash të ulur në prehër. Në vend që të dilni jashtë për të blerë një mbajtës që do të kapet ne hapesirat e ventilimit të ajrit, ju mund ta bëni dicka me te thjeshte!Vendosni një shirit elastik në njeren nga grilat e ventilimit dhe përdorni një stilolaps për ta futur dhe te lini jashte dy sythe. Keshtu ju mund te fiksoni telefonin tuaj në sythin lartë dhe pastaj poshte.

5-Heqja e lageshtires prej xhamave te dritareve:
Lageshtira ne makine eshte shpesh e paevitueshme dhe sa me shume perpiqeni qe ti pastroni, aq me shume shfaqen shenjat ne xhama. Një mënyrë e thjeshtë për të larë lagështinë është me një palë çorape dhe pak nga “tallashi” qe u vihet maceve per te jashteqitur.

Burimi:/tiphero.com/

©gatuajshendetshem/përktheu a.sulmina/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.