17 Rregulla të çuditshme që nuk duhet t’i shkelni kur ti vizitoni këto shtete

606
0

Të udhëtosh është një nga gjërat më të bukura që mund të bësh për veten.

 

Të ikësh diku, qoftë afër, qoftë larg të ndihmon të çlirosh të gjithë energjitë negative që akumulon gjatë rutinës së përditshme dhe sigurisht, i siguron vetes pak kohë qetësi.

 

Por ka disa rregulla që nuk duhet t’i shkelësh kurrë, për çfarëdo arsye dhe kjo në varësi të vendit.

 

Dhe këto rregulla po jua tregojmë tani.

 

 1. Francë: Mos kërkoni para! Në fakt, në shumë vende është e pasjellshme të kërkosh para, por në Francë kjo është e ndaluar.

 

 

 

 1. Zelandë e Re: Mos i bie borisë makinës… është ofenduese për atë që është para teje.

 

 

 

 1. Japoni: Mos li bakshishe

 

 

 

 1. Norvegji: Mos i kërko dikujt të shkosh në kishë. Konisderohet sjellje e pahijshme sepse ritet fetare në Norvegji trumpetohen si tepër personale.

 

 

 

 1. Britani e Madhe: Mos i pyet njerëzit për rrogën apo pagën.

 

 

 

 1. Gjermani: Mos uroni dikë për ditëlindje para ditës së lindjes.

 

 

 

 1. Kili: Mos hani me duar!

 

 

 

 1. SHBA: Mos harroni të lini bakshishe!

 

 

 

 1. Hungari: Mos trokisni gotat kur po bëni një dolli!

 

 

 

 1. Kinë: Mos dhuroni një orë apo një çadër.

 

 

 

 1. Itali: Mos porosisni kapuçino në restorante.

 

 

 

 1. Singapor: Mos hani në transport publik.

 

 

 

 1. Kenia: Mos i thërrisni njerëzit në emër, por në mbiemër.

 

 

 

 1. Irlandë: Mos imitoni dikë duke përdorur theks irlandez.

 

 

 

 1. Turqi: Mos bëni me gjeste fjalë “Ok”… është ofenduese.

 

 

 

 1. Indi: Mos prekni seksin e kundërt në publik.

 

 

 

 1. Ukraninë: Mos dhuroni kurrë lule! /Blitz.al/