10 qytetet me te mira ne Amerike per pune, shtepi dhe cilesine e jeteses

4747
0

10 vende në SHBA ku të rinjtë janë të lumtur, qiratë janë të përballueshme dhe vendet e punës janë të shumta.

Nëse jeni një “mijëvjeçarë” (një person që arrin moshën e rritur në fillim të shekullit të 21-të) në kërkim të një vendi të mirë për të jetuar, mund të gjeni atë që kërkoni në Amerikën e Mesit.

Megjithë stabilizimin e çmimeve të qirasë në tregjet bregdetare popullore si New York City, Boston dhe San Francisco, këto vende mbeten të papërballueshme për mijëvjeçaret e mesem.

Qytetet në Perendimin e mesit dhe Jug, megjithatë, ofrojnë strehim të përballueshëm, punë të qëndrueshme dhe të paguara mirë, dhe një cilësi të mirë të jetës.

Kjo është sipas një studimi të fundit nga “ApartamentList”, e cila vlerësoi tregjet e banimit dhe punës në zonat e njohura amerikane, si dhe kënaqësinë e banorëve atje, për të zbuluar vendet më të mira për mijëvjeçarët për të jetuar.

Për të përpiluar renditjen e saj, “ApartamentList” mblodhi pikat e mëposhtme për 75 zonat më të mëdha të SHBA-së:

Përballueshmëria: qiraja mesatare dhe pjesa e familjeve që mund të përballojnë shtëpinë me çmim të mesëm.
 
Puna: Pagat mesatare, rritja e pagave dhe shkalla e papunësisë tek mijevjcaret. .
Jetesa: kënaqësia me motin; qasje në aktivitetet e komuniteteve të parqeve, dhe jetes se natës; mundësitë per te takuar dhe të bëni miq; dhe sigurinë dhe normat e ulëta të krimit. Bazuar në anketën vjetore të listës së banesave të 24,000 personave.

Secila nga kategoritë u mat në mënyrë të barabartë për të përcaktuar listën përfundimtare. Më poshtë, hidhini një sy në 10 zonat më të mira metro për mijëvjeçarë. Per çdo vend eshte përfshirë rezultati për secilën kategori, si dhe të ardhurat mesatare dhe qiranë mesatare.

10. Minneapolis, Minnesota

10. Minneapolis, Minnesota

James Kirkikis/Shutterstock

Puna: 67

Te ardhurat mesatare: $43,170

Perballueshmeria: 51

Qiraja mesatare: $1,217

Jetesa: 73

9. Houston, Texas

9. Houston, Texas

Sean Pavone/Shutterstock

Puna: 76

Te ardhurat mesatare: $38,470

Perballueshmeria: 59

Qiraja mesatare: $1,015

Jetesa: 55

8. Oklahoma City, Oklahoma

8. Oklahoma City, Oklahoma

iStock

Puna: 71

Te ardhurat mesatare: $35,160

Perballueshmeria: 90

Qiraja mesatare: $819

Jetesa: 34

7. Omaha, Nebraska

7. Omaha, Nebraska

Shutterstock

Puna: 69

Te ardhurat mesatare: $36,480

Perballueshmeria: 83

Qiraja mesatare: $940

Jetesa: 43

6. Charleston, South Carolina

Puna: 66

Te ardhurat mesatare: $34,970

Perballueshmeria: 34

Qiraja mesatare: $1,134

Jetesa: 96

5. Columbus, Ohio

5. Columbus, Ohio

f11photo/Shutterstock

Puna: 55

Te ardhurat mesatare: $37,490

Perballueshmeria: 76

Qiraja mesatare: $964

Jetesa: 66

4. San Antonio, Texas

4. San Antonio, Texas

Sean Pavone/Shutterstock

Puna: 59

Te ardhurat mesatare: $33,890

Perballueshmeria: 57

Qiraja mesatare: $1,063

Jetesa: 85

3. Madison, Wisconsin

3. Madison, Wisconsin

Shutterstock

Puna: 79

Te ardhurat mesatare: $40,540

Perballueshmeria: 50

Qiraja mesatare: $1,000

Jetesa: 81

2. Provo, Utah

Puna: 69

Te ardhurat mesatare: $32,900

Perballueshmeria: 62

Qiraja mesatare: $885

Jetesa: 84

1. Pittsburgh, Pennsylvania

1. Pittsburgh, Pennsylvania

Sean Pavone/Shutterstock

Puna: 69

Te ardhurat mesatare: $36,870

Perballueshmeria: 94

Qiraja mesatare: $837

Jetesa: 53