Vlora dhe Saranda bëhen me aeroporte

Ministri i Transportit dhe Energjisë, Damian Gjiknuri gjatë raportimit të tij në Komisionin për Ekonomi ka njoftuar deputetët se përveç aeroportit të Vlorës, ku po bëhet studimi i fizibilitetit, po kryejnë një studim për ndërtimin e një aeroporti turistik edhe në Sarandë.

Ai theksoi Saranda është qyteti më i përshtatshëm për ndërtimin e aeroportit, duke sjellë zhvillim në të gjithë zonën, transmeton shqiptari.net

“Ashtu sikurse po kryejmë një studim për mundësinë e ndërtimit të një aeroporti turistik në Sarandë, pasi mendojmë që Saranda me mundësitë turistike që ka dhe kapacitetet e hotelerisë që ka dhe e ndodhur përballë një hapi turistik siç është Korfuzi ka shumë mundësi që të justifikohet ngritja e një aeroporti që do të sjellë një zinxhirë tjetër zhvillimi në të gjithë zonën e jugut”, theksoi ai.

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *