Prekëse deri në palcë! Refuzoi t’i çonte prindërit në azil për pleq dhe i bëri këtë (foto)

Prekëse deri në palcë! Refuzoi t’i çonte prindërit në azil për pleq dhe i bëri këtë (foto)

Kur prindërit tanë, ose njerëz të tjerë të rëndësishëm në jetën tonë, bëhen më të vjetër, natyrisht që duam të sigurohemi që ata të mund të kenë një standard të mirë jetese.

Është vërtet e vështirë të jesh në gjendje të ndahesh prej tyre kur arrijnë një moshë të caktuar dhe ka shumë njerëz që ndihen të shqetësuar se nuk mund të jenë në gjendje për t’i dhënë atyre një dorë ndihmë.

Mjeku amerikan Kenneth Dupin nuk donte që prindërit e tij të shtroheshin në një shtëpi pleqsh, kështu që ai gjeti një zgjidhje tjetër.

Ideja e tij nuk ishte të hiqte pavarësinë e tyre, por t’i mbante ato mjaft afër për t’i ndihmuar në çdo kohë.

Mjeku filloi të dizenjonte “Granny Pods”.

Këto janë shtëpi të pajisura plotësisht me të gjitha llojet e rehatisë dhe teknologjisë, në mënyrë që njerëzit e moshuar të jenë rehat dhe plotësisht të pavarur.

Gjëja më e mirë për këtë lloj shtëpie? Është fakti se ato mund të instalohen në kopsht, në mënyrë që ne gjithmonë të jemi afër me të dashurit tanë për çdo nevojë.

Shtëpitë janë të lëvizshme dhe tashmë janë ndërtuar në shumë vende në Amerikë. Prandaj, e vetmja gjë që mbetet për t’u bërë është instalimi, pasi energjia elektrike dhe uji janë të lidhura me ndërtesën kryesore.

Brendësitë janë të rehatshme dhe elegante, ato janë gjithashtu të arritshme për njerëzit në karrocë.

Një tjetër detaj shumë interesant është kamera dixhitale që ju lejon të shihni nëse ata që janë brenda kanë nevojë për ndihmë.

Kuzhina është e gjërë dhe e mobiluar plotësisht, ka një mikrovalë, frigorifer dhe pjatalarëse.

Shtëpia është e pajisur me një defibrilator dhe një çantë me gjithçka që ju nevojitet për ndihmën e parë.

Banjo është e arritshme për të gjithë.

Në dush mund të uleni.

Shtrati është ortopedik dhe elektrik për të lehtësuar lëvizjet.

Çdo gjë është shumë mikpritëse, çfarë mendoni?

Nëse ju pëlqeu idea e Kenneth ndaje atë me miqtë tuaj.

Comments

comments

Related Post

%d bloggers like this: