Ja 12 vendet më të mira për të jetuar

Ja 12 vendet më të mira për të jetuar

Kombet e Bashkuara kanë botuar së fundi Raportin Vjetor të Zhvillimit të Njeriut, aty ku njerëzit jetojnë më gjatë dhe më të shëndetshëm, pra me fjalë të tjera vendet më të mira për të jetuar, shkruan “Businessinsider”.

OKB-ja ka shikuar rreth 200 vende në një numër kategorish, duke përfshirë jetëgjatësinë, arsimin, barazinë gjinore dhe pasurinë financiare.

Në këtë listë, Zvicra ndodhet në vendin e tretë, kurse Norvegjia për herë të 13-të me radhë është në vendin e parë.

Lista

 1. Hong Kong
 2. Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 3. Kanada
 4. Islanda
 5. Irlanda
 6. Holanda
 7. Singapori
 8. Danimarka
 9. Gjermania
 10. Zvicra
 11. Australia
 12. Norvegjia

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: