A ndiheni të sigurt në aftësitë tuaja matematikore? Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje

A ndiheni të sigurt në aftësitë tuaja matematikore? Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje

Ky problem ka çmendur rrjetin sepse ka më tepër se një zgjidhje.

Ky nuk është një ekuacion i thjeshtë, ndaj edhe kërkon disa mendime krijuese.

Zgjidhja 1:
Rreshti i parë: 1 + 4 = 5
Rreshti i dytë: 2 + 5 = 7.
Pra mblidhni shumën e rreshtit të parë me të dytin, kështu: 5 + 7 = 12
Rreshti i tretë: 3 + 6 = 9
Mblidhni rreshtin e tretë me atë të dy rreshtave të parë 9 + 12 = 21
Rreshti i katërt: 8 + 11 = 19
Pra kështu shtoni 19 + 21 = 40.
Përgjigja : 40 është një përgjigje e pranuar gjerësisht dhe e saktë. Megjithatë, nuk është e vetmja e saktë.

Zgjidhja 2:
Në vend që thjesht të shtosh, kjo zgjidhje e dytë përfshin shumëzimin e numrit të dytë të ekuacionit me numrin që po i shtoni atij.
Rreshti i parë: 1 + (4 x 1) = 5
Rreshti i dytë: 2 + (5 x 2) = 12
Rreshti i tretë: 3 + (6 x 3) = 21
Rreshti i katërt: 8 + (11 x 8) = 96
Pra, kemi dy përgjigje të sakta, 40 ose 96 për këtë pyetje.

Burimi: Businessinsider
©gatuajshendetshem/a.c./

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: