10 vendet më të mira në botë për të rritur fëmijët

10 vendet më të mira në botë për të rritur fëmijët

Nëse po mendoni të bëheni prindër së shpejti apo jeni duke pritur një fëmijë, vendi më i mirë për të rritur fëmijë në vitin 2018 është Danimarka, sipas raportit të përvitshëm “Best Countries” të U.S. Neës & World Report. Suedia ka qenë në krye të këtij klasifikimi për dy vjet me radhë.
Në mënyrë që të ndihmojë njerëzit se si perceptohen shtetet në një shkallë globale, u pyetën më shumë se 21,000 persona për të vlerësuar 80 vende sipas 65 atributeve. Ndër to ishin ndikimi ekonomik, fuqia, cilësia e jetës që të gjitha ndikuan në përcaktimin e suksesit të një vendi si shtet modern.
Për të përcaktuar se cilat ishin vendet më të mira për të rritur fëmijë, studiuesit analizuan tetë faktorë: kujdesi për të drejtat e njerëzve, familja, barazia gjinore, lumturia, barazia në të ardhura, niveli i sigurisë, sistemin arsimor publik të mirëzhvilluar dhe sistemin ndaj kujdesit shëndetësor të mirëzhvilluar.
Klasifikimi është pjesë e një projekti analitik të quajtur 2018 Best Countries Report, i cili zhvillohet për të tretin vit radhazi nga Wharton School of the University of Pennsylvania dhe Y&R’s BAV Group.
“Raporti i vendeve më të mira flet për ndikimin që imazhi i një vendi mund të ketë në prosperitetin ekonomik dhe në perceptimin e pozicionimit të tij në botë” – tha në një deklaratë profesori i marketingut të Wharton, David Reibstein
Ja cilat janë 10 vendet më të mira për të rritur fëmijë në vitin 2018 sipas U.S. News & World Report:
10.Austria
9.Australia
8.Zelanda e Re
7.Zvicra
6.Holanda
5.Kanda
4.Finland
3.Norvegji
2.Suedi
1.Danimark

/living/

Comments

comments

Related Post

%d bloggers like this: